2 місяці тому до мене надходили звернення батьків з різних шкіл, про так звані "благодійні" внески.
Вирішили ми зробити запити до 2 шкіл та 2 дитячих садочків стосовно кількості учнів.
2 дитячі садочки та одна із шкіл нормально надали інформацію і жодних проблем не було.
Проте для директора НВК "Кіровоградський колегіум" закони не обов'язкові для виконання цитуючи її "Вам 40 миллионов физических лиц, неужели я могу на всех вас напастись бумаги".
На всі мої аргументи показуючи роздрукований ЗУ "Про доступ до публічної інформації" та обов'язковість його виконання я почув пару різких відповідей і вимушений був піти до начальника управління освіти при виконавчому комітеті Кіровоградської міської ради.
Завдяки компетентності Лариси Давидівни Костенко вже через 30 хвилин у мене була готова відповідь.
Чому цей запит був важливий і цікавий:
Що я запитував?
1. Чи наявні в НВК "Кіровоградський колегіум" благодійні внески
2. Скільки становить щомісячний внесок до так званого "Фонду школи"
3. Вказати номер банківського рахунку благодійного рахунку "Фонду школи".
Отримав відповідь:
"Адміністрація НВК "Кіровоградський колугіум" повідомляє, що у закладі немає обов'язкових батьківських внесків."
P.s. При тому з батьків та дітей збирають в обов"язковому порядку по 30грн.
ЦІКАВИЙ ФАКТ!!! У "Фонд школи" збирають поряд з кабінетом директора.
(при тому що внесків немає)
Шановні батьки, яка Вас змушуватимуть платити, можете роздрукувати цю відповідь на інформаційний запит та віднести до тих людей, котрі кажуть що "нужно обязательно сдать по 30грн в Фонд школы"