а сколько вы считаете нормальным тратить в месяц на мобильный?
Не корректне питання.

Варто запитати: а скільки часу ви розмовляєте по телефону?
Наведу приклад. Є людина, наприклад директор фірми, або бізнесмен, якому доводиться годинами говорити по телефону кожного дня по роботі, з клієнтами і таке інше... А є столяр, який мобілкою користується тільки щоб йому могла зателефонувати дружина, або домовитись з друзями після роботи випити пива, через що в місяць він від сили набалакує 40 хв, а то і менше
А тепер, оте запитання: кому вигідно платити кожного місяця 30 грн, щоб мати 1 годину в день для безкоштовних розмов? Відповідь: нікому з двох представлених.

Тому що для столяра куди зручніше на звичайному тарифі сидіти, в такому разі поповнивши на 30 грн він може розмовляти 3-4 місяці (це не я придумав, приклад у мене під очима - мій батько - поповнює рахунок раз на 3-4 місяці

). А тепер про директора: навіщо йому такий тариф з 1 годиною в день, коли він в день значно довше розмовляє? Йому куди вигідніше взяти контракт!
А для кого тоді оця "шара"? Для пересцічного громадянина який клює на різного рода менеджментських ходів/лохотронщину

)
Втім є де-які люди, яким справді вигідний данний тариф. Але їх ненастільки багато, щоб робити його таким глобальним і без ніякого вибору!