Шановний, ваше ...але... схоже на виправдовування. А якщо ви ну хочь трохи замислитесь,то самі собі відповісте що ви оправдовуєте....
Взагаліто я нікого не оправдовую і в мене свої смаки та погляди на життя, це по-перше.
Може з Віталькою СЧ ви товаришуєте ???...Тоді я вас розумію, але єдине прохання - хочь трохи замислюйтесь що ви оправдовуєте (не кого, а що.... - це принципово різні речі).
Ні, не товаришую, але це не забороняє мені висловлювати свою думку згоди чи не згоди з твоєю.
А по-друге, приведений приклад не доречний, (хоч мама твоя повністю має рацію) бо тут ми говорим про інших людей. Це те саме, що б ти в школі тих самих двоюшників повчав як їм потрібно вчитись і що потрібно робити.

Головне, щоб кожен відповідав за свої вчинки, чи не так? Якщо паління шкодить здоров'ю, ти ж не бігаєш по місті і не вириваєш із рота курців цигарки з подальшим прочитанням моралі? Ні? Ну так про що ми тоді говоримо?
З приводу творчості, найбільше мені не подобається коли кажуть яку мені ноту потрібно натиснути, або які слова заспівати. Тому це й творчість, бо написана конкретною людиною. Як споживач я повинен оцінювати на рівні "подобається-неподобається", "відчуваю-невідчуваю". А творець має робити те, що він може, чи що йому підзказує його муза. Була в культурі течія декадансу.... розумієш до чого я веду?
P.S. Повторю ще раз, я нікого не захищаю.
P.S.S. Вибачаюсь за флейм не по темі.